Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Το ταξίδι των κρουστών και η χθεσινή ημέρα δραστηριοτήτων στο Πλουμί





Άλλη μια ημέρα δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε χθες στο Πλουμί, με μια εντελώς νέα δραστηριότητα που όλοι περιμέναμε.
Το μάθημα κρουστών με τη Μαρίτζια Κατσούνα, ξεκίνησε χθες ανυπόμονα, (στις έξη παρά πέντε παρακαλώ) με μία αρχικά οικεία εικόνα: ένα κύκλο στη μέση του χώρου.
Διαφορετικά μεταξύ τους κρουστά, διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι, βρέθηκαν σε αυτόν τον κύκλο ακούγοντας τις αναλυτικές συμβουλές και οδηγίες, ξεκινώντας από τα πολύ βασικά και συνεχίζοντας σε ένα μάθημα, όπου τα πρώτα σημεία βελτίωσης άρχισαν να φαίνονται ήδη από χθες.
Θέλουμε να πούμε εδώ τρία πράγματα:
Έχουμε δει πολλές εικόνες στο Πλουμί, με κύκλους, μουσικούς, άδειους χώρους, σεμινάρια, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, γλέντια, χορούς και όχι μόνο. Η χθεσινή εικόνα ενός κύκλου ανθρώπων με κρουστά να παίζουν παρέα έστω και βασικά προς το παρόν πραγματα και ο τρόπος που αντιχούσε ο χώρος, οφείλουμε να πούμε ότι ήταν για εμάς κάτι πρωτόγνωρο.
Όταν αυτή η εικόνα μάλιστα, προκύπτει όχι στα πλαίσια μιας παρέας, αλλά εμπεριέχει και την εκπαιδευτική διάσταση, μιας και ήταν ουκ ολίγες οι οδηγίες που ακούστηκαν για κάθε λεπτομέρια, για κάθε διαφορετικό όργανο και για κάθε διαφορετικό συμμετέχοντα, αυτό μας προκαλεί διπλή συγκίνηση.
Όπως έχουμε πει και σε άλλες δραστηριότητες, είναι τα δύο παραπάνω στοιχεία, η διάθεση κάποιου να μοιράζεται τη γνώση του με επιτυχία και κυρίως με χαμόγελο, αλλά και η ικανότητα να δίνει κίνητρα και να προσκαλεί ανθρώπους όλων των επιπέδων στο αντικείμενο της γνώσης αυτής που προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι, αυτά που μαρτυρούν τόσο τη μουσική και όχι μόνο παιδεία του διδάσκοντα, όσο και την ουσία αυτών που θέλει να αναδείξει αυτός ο χώρος.

Το ταξίδι των κρουστών στο Πλουμί λοιπόν μόλις ξεκίνησε με νέο ραντεβού για την επόμενη Πέμπτη στις 18:00.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου