Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Για τη χθεσινή ημέρα δραστηριοτήτων που ολοκληρώθηκε χθες στο Πλουμί





Μία ακόμα ημέρα δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πλουμί χθες, Τετάρτη.
Όπως είχαμε προναγγείλει, χθες οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις έξι παρά, και χωρίς πολλές περιστροφές, τα τραπέζια ετοιμάστηκαν, τα ξυλόφωνα βγήκαν από τα ράφια, τα πρώτα παιδιά εμφανίστηκαν και όλα έδειχναν έτοιμα για να ξεκινήσει το μάθημα.

Η μουσική ομάδα "Ορχήστρα Carl Orff", με την Κάλλια Σπυριδάκη γέμισε χθες το Πλουμί, αποδεικνύοντάς μας για μία ακόμα φορά, πόσο απλό είναι να στηθεί μια δραστηριότητα. Μια σωστή ορχήστρα, αποτελούμενη από μικρά παιδιά, έπαιξε χθες για μία ακόμα φορά, κύριες μελωδίες αλλά και συνοδίες, παράγοντας ένα τελικό αποτέλεσμα που συνεχώς βελτιώνεται, γοητεύοντας τα παιδιά, που κυριολεκτικά δε θέλουν να σταματάνε να παίζουν, μπροστά στις δυνατότητες που αποκτούν, κάτω από τις οδηγίες και τις συμβουλές της δασκάλας τους, σε αυτή τη φιλόξενη δραστηριότητα και σε αυτό το φιλόξενο χώρο. Δε θα μπορούσε άλλωστε μία τέτοια εικόνα όπως αυτή που σας μεταφέρουμε δίπλα, αλλά κυρίως το ηχητικό αποτέλεσμα και οι αντιδράσεις των παιδιών, που δε μπορούμε να σας μεταφέρουμε, φυσικά να γοητεύσει και εμάς, αλλά και όποιον παρευρίσκεται στο χώρο.
Η ομάδα της μουσικής προπαιδείας ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη Τετάρτη, με νέες δυνατές στιγμές και νέες μελωδίες.


Λίγη ώρα μετά, άρχισε να συγκεντρώνεται η ομάδα των χορών. Παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, ήταν η επόμενη δραστηριότητα χθες, με την ομάδα του χορού να συγκεντρώνεται ξανά,συνδιάζοντας την παρέα, ανταλλάσοντας γνώμες, ιδέες και συμβουλές αλλά και τα νέα τους γενικότερα με μια δραστηριότητα που όπως έχουμε πει πολλές φορές, βάζει το συμμετέχοντα σε διαδικασία κίνησης από τη μία, αλλά και γνώσης με τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα χθες, χοροί από την Κρήτη, τη Θράκη και αλλού, αλλά και από αλλού, χοροί που ήδη έχουν διδαχθεί ή πρωτοδιδάχθηκαν χθες.
Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε μετά τις εννιά με τους παρεβρισκόμενους να ανανεώνουν το ραντεβού τους φυσικά για την επόμενη Τετάρτη, με ακόμα πιο πολλούς χορούς.
Η δεύτερη ημέρα δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη επιτυχώς στο Πλουμί και έπεται συνέχεια.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου