Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση της μουσικής ομάδας στο Πλουμί




Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση της μουσικής ομάδας με παραδοσιακά και μικρασιάτικα. Ο Στέλιος Κασσαπάκης ήρθε με το ούτι και τις σημειώσεις του στο Πλουμί συναντήθηκε με μια ντουζίνα ανθρώπους που είχαν φέρει τα όργανά τους (για αρχή) συζήτησαν τις λεπτομέρειες των συναντήσεων, και φυσικά έπαιξαν μουσική σε κύκλο από καρέκλες και σκαμπό που στήθηκε στη μέση του χώρου. Οι συζητήσεις, τα κουρντίσματα, και φυσικά τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν, σε μία πραγματικά ζεστή και πολλά υποσχόμενη συνάντηση η οποία, όπως ήταν φυσικό ξεπέρασε κατά πολύ την αρχικά προγραμματισμένη διάρκειά της.
Θυμίζουμε εδώ ότι στα πλαίσια αυτού του κύκλου συναντήσεων, δείχνονται βασικά δείγματα της αρχιτεκτονικής αυτού του είδους της μουσικής, δρόμοι, μουσικά κομμάτια και τραγούδια, και φυσικά αναδείχθηκε η χαρά του να παίζει κανείς μουσική μαζί με άλλους, κάτι που είναι ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα αυτού που λέμε μουσική παιδεία.
Οι συναντήσεις της μουσικής ομάδας με παραδοσιακά και σμυρνέικα, θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στις 17:00, αντί στις 18:00, όπως αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση χθες, κάτι που θα συνοδευτεί από γενικότερες ανακατατάξεις στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο Πλουμί, και που θα ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη χθεσινή συνάντηση εδώ.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου